מאת: עורך דין שרון טל
פירוק חברות בהליך מזורז מתאים במיוחד ל"חברות ריקות" - חברות ללא נכסים, ללא התחייבויות, אין נגדן הליכים משפטיים או הליכי אכיפה מנהליים, אין תיקים פתוחים ברשויות, אין קנסות (גם לא דו"ח חנייה) וכו'.
חברה שאינה פעילה אשר קיבלה החלטה על פירוק מרצון בהליך מזורז באסיפה הכללית בהסכמת כל בעלי המניות שהשתתפו באסיפה, תגיש לרשם החברות בקשה בהתאם
חברה לא פעילה לעניין זה הינה חברה שעונה על התנאים הקבועים בסעיף 342מא לחוק החברות התשנ"ט- 1999
חברה שבקשתה לפירוק מרצון בהליך מזורז אושרה ע"י רשם החברות תחוסל ללא צורך בהגשת מסמכים נוספים בתום 100 ימים מיום אישור הבקשה, וזאת ככל שלא הוגשה התנגדות לפירוקה.
החברה אינה פעילה בהתאם להגדרת סעיף 342מא לחוק: אין לה נכסים, אין לה חובות (למעט חוב בשל אגרה שנתית שהחברה רשאית לקבל פטור ממנה מכח תקנות לפי סעיף 44 לחוק), אין הליכים משפטיים תלויים ועומדים שהחברה צד להם ולא מתנהלים נגדה הליכי אכיפה מנהליים לפי דין.
לחברה אין חובות, קנסות והליכי גביה! יש לברר היעדר חובות, בין היתר ברשות האכיפה והגביה (הוצאה לפועל והמרכז לגביית קנסות). דירקטורים ובעלי מניות יכולים לבדוק את מצב החובות ולשלמם באמצעות כניסה לאזור האישי הממשלתי.
האמור אינו מתייחס למקרים שבהם החובות היחידים הינם עבור אגרה שנתית לרשם החברות בגינם מגיע לחברה פטור. במקרה זה אין צורך לפנות לרשות האכיפה והגבייה.
ההחלטה על פירוק מרצון של החברה בהליך מזורז התקבלה באסיפה כללית של החברה שבסדר יומה נכללה הצעה בדבר פירוק מרצון בהליך מזורז, בהסכמת כל בעלי המניות שהשתתפו בה.
ההזמנה לאסיפה הכללית שבסדר יומה נכללה ההצעה בדבר פירוק מרצון בהליך מזורז נמסרה לבעלי המניות לפחות 21 ימים לפני מועד כינוסה, או בהסכמת כל בעלי המניות- במועד סמוך יותר לכינוסה.
1. הצהרת הדירקטורים כי התקיימו התנאים להיותה של החברה חברה לא פעילה וכי התקבלה החלטה על פירוק מרצון בהליך מזורז. דגשים:
התנאים להיותה של החברה לא פעילה לפי החוק: אין לה נכסים, אין לה חובות (למעט חוב בשל אגרה שנתית שהחברה רשאית לקבל פטור ממנה מכח תקנות לפי סעיף 44 לחוק), אין הליכים משפטיים תלויים ועומדים שהחברה צד להם ולא מתנהלים נגדה הליכי אכיפה מנהליים לפי דין.
על ההצהרה המוגשת במסגרת בקשה לפירוק מרצון בהליך מזורז יחתמו כל הדירקטורים בחברה או רובם.
בקשה לפירוק מרצון בהליך מזורז תוגש לרשם החברות בתוך 30 ימים ממועד קבלת ההחלטה על הפירוק באסיפה הכללית.
2. החלטת החברה כיצד לנהוג במסמכי החברה המנויים בסעיף 124 לחוק, לאחר חיסולה, באופן שיישמרו לתקופה שלא תפחת משבע שנים.
3. שימו לב! מרבית הבקשות לפירוק מרצון בהליך מזורז מסורבות בשל הגשה שגויה של מסמכי הבקשה לפטור מאגרה. שאתם מצהירים שלחברה אין חובות, קנסות והליכי גבייה! יש לברר העדר חובות בין היתר בהוצל"פ וברשות האכיפה והגבייה.
4. על תצהיר להיות חתום על ידי דירקטורים בחברה. אם אחד הדירקטורים נפטר, יש להגיש בחתימת יתר התירקטורים + תעודת פטירה.
5. יש לציין תאריך מדויק (יום, חודש ושנה) שבו החברה הפסיקה את פעילותה וכי היא אינה מנהלת חשבונות בנק. אם לחברה מעולם לא הייתה פעילות, יש לציין את תאריך הקמת החברה.
6. אם החברה לא סגרה את תיקיה ברשות המיסים (תיק פתוח במס הכנסה או לא פעיל, או תיק פתוח במע"מ) יש להגיש:
7. על התצהיר להיות מאומת על ידי עורך דין.
שימו לב! בהליך מנהלי של פירוק מזורז למשרד המשפטים יש סמכות לבטל את ההליך אם ימצא מתנגד ו/או החברה לא עמדה בדרישות משרד המשפטים
כמה זמן נמשך הליך פירוק מזורז?
טופס בקשה לפירוק מרצון בהליך מזורז
טופס התנגדות לבקשה לפירוק מרצון בהליך מזורז
לפירוק חברה מרצון בהליך רגיל לחצו כאן
המידע מעודכן ליום: 01/7/2022
לתיאום פגישת ייצוג ו/או ייעוץ בנושא 09-7742268 עו"ד שרון טל
או פנו אלי באמצעות האתר - לחצו כאן
האמור באתר זה מובא להעשרה בלבד, אינו מהווה ייעוץ ו/או תחליף לייעוץ עם עורך דין, כל העושה שימוש בו ללא יעוץ פרטני ומקצועי עושה זאת על אחריותו בלבד.